TURİZM MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ (İŞKUR DESTEĞİYLE)



Tarih Tarih : 01 Kasym 2009, 19:52



Manavgat ilçesinde Ankara Üniversitesi (AÜ) ve Magic Life işbirliğiyle sürdürülen ''Turizm Mesleki Eğitim Projesi''nde 280 kursiyer sertifika aldı.

İş-Kur tarafından da desteklenen eğitim programına Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 280 kişi katıldı. Manavgat'ın Çolaklı Beldesi'nde bulunan Ankara Üniversitesi'nin tesislerinde Şubat ayından bu yana devam eden eğitim sonunda, 280 öğrenci 2 ayı teorik olmak üzere 10 aylık eğitimden geçti.

Eğitimi başarıyla tamamlayan 280 öğrenci için Titreyengöl tatil beldesindeki Magic Life Seven Seas Otel'de mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Oğuz, Magic Life Türkiye Genel Koordinatörü Coşkun Özavnik, Türkiye İş-Kur İş Gücü Uyum Daire Başkanı Feridun Giresun ve ilgililer katıldı.

Magic Life Türkiye Genel Koordinatörü Özavnik, üniversite, devlet ve sektör işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini belirterek, ''Bizim grubumuzun otelleri dünyanın en iyi otelleri arasındadır. Ama bu yeterli değil, tabii bunun yanında en iyi hizmeti vermek gerekiyor. Biz bu anlayışla yola çıkarak bu okulu, üniversite işbirliğinde kurduk. Bundan sonrada her yıl devam edecek'' dedi.


Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Oğuz da, böyle bir projeyle turizme katkı sağlamaktan üniversite olarak büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Oğuz, ''Magic Life'dan gelen bu teklifi tereddütsüz kabul edip, hemen birlikte hayata geçirdik. Bugün bunun meyvesini almaktan dolayı ayrıca çok mutluyuz. Hangi sektör olursa olsun muhakkak yapılan işin eğitimi şart. O yüzden biz de turizmde nitelikli ara elaman sıkıntısını gidermek için tesislerimizin kapısını Magic Life'ın hizmetine açtık'' diye konuştu.



http://www.haberantalya.com/haber_detay.asp?haberID=9748

Read Users' Comments (0)

0 Response to "TURİZM MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ (İŞKUR DESTEĞİYLE)"