Galileo Sertifikalarını alan öğrenciler sektörde!



8 Mayıs 2009 tarihinde Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yer alan Sosyal Bilimler MYO da yapılan 13. Geleneksel Pilav günü ve senlikleri çerçevesinde düzenlenen törende Turizm ve seyahat Programı öğrencileri sertifikalarını aldı. Törende Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Israfil Kurtcepe ve MYO Mudurü, Yrd. Doc. Dr. İrfan Özcan ve Üniversite Genel Sekreteri Vedat Saban tarafından öğrencilere sertifikaları verildi.

SBMYO ile THY Eğitim Akademisi arasında yapılan protokol kapsamında; öğrencilere Dr. Özer Alpar tarafından ders veriliyor. IATA adına THY eğitim Merkezinde yapılan sınavda başarılı olanlar ise THY Eğitim Akademisi nde Galileo Setifikalarını almaya hak kazanıyorlar.

GALİLEO SERTİFİKASINI ALAN ÖĞRENCİLERİN İŞİ HAZIR!
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Türk Hava Yolları ve Galileo Türkiye Temsilciliği arasında yapılan protokol gereği 2005 yılından beri Galileo Programının ders olarak müfredata konulduğunu belirten Dr.Özer Alpar GALİLEO Programı ve eğitimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Derste başarılı olan öğrencilerimiz İstanbul da Türk Hava Yolları Eğitim Akademi sinde sertifika sınavına götürülmekte ve başarılı olan öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan sertifika almaya hak kazanmaktadırlar.

IATA ( INTERNATIONAL AIR TRANSPORT ASSOCIATION ) Uluslararası Sivil Hava Taşımacılığı Birliği, Uluslararası uçak bileti düzenleyen hem havayollarına hem de seyahat acentalarına bu programın e sertifikasına sahip en az 2 kişiyi istihdam etme zorunluluğu getirmiştir. Bu ders sonunda sertifika almaya hak kazanan, okulumuzun Turizm ve Seyahat işletmeciliği Programı nda eğitim alan öğrencilerimiz, seyahat acentalarında ve havayolu şirketlerinde iş bulma konusunda büyük bir avantaj kazanmaktadırlar. ''
dedi.

Galileo Programının 70 ülkede 2.800 personelle, yıllık yaklaşık 70 milyar işlem gerçekleştirdiğine dikkat çeken Dr.Alpar; “830 dan fazla havayolu, 41.000 otel, 41 rent a car firması ve 350 tur ve gemi operatörünün hizmet verdiği bu sistem, yaklaşık 40.000 acenta ve 263.000 terminalle, 6 kıtada 106 ülkeye ulaşıyor. 1996 yılında Türkiye pazarına girmiş olan Galileo, özellikle Amerika ya çalışan seyahat acentaları için her türlü detaylı bilgiyi sunabiliyor. Galileo nun otel rezervasyonu programında 1.400 büyük şehrin ayrıntılı harita ve krokilerine '' zoom '' yapılabilmek ve bu sayede şehirler, sokaklar, otellerin yerleri ve uzaklıkları ile ilgili detaylı bilgi edinmek mümkün.

Galileo programını kullanan seyahat acentasının web sayfası üzerinden anlaşmalı olduğu, otellere, havayolu işletmelerine, rent a car firmalarına ve tur ve gemi operatörlerine 24 saat rezervasyon yapılabilme imkanı da vardır. ''
açıklamasında bulundu.

Sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin işe giriş süreçlerini de yakından takip eden Dr.Özer Alpar; bu anlamda havayolu ve seyahat acentalarının personel ihtiyacını karşılamak üzere her konuda yardımlaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

İLETİŞİM BİLGİSİ:
Dr.Özer Alpar
Akdeniz Üniversitesi
Sosyal Bilimler MYO
E-Posta : oalpar@akdeniz.edu.tr
ozeralpar@superonline.com
Web : http://www.ozeralpar.com
İş Tel : 0 242 346 30 30 / 0 242 345 13 30
Fax : 0 242 345 95 28
GSM : 0 (532) 552 10 30

12 Mayıs 2009 Salı - NİLGÜN ATAR nilgunatar@turizmhaberleri.com

Haber Botu: 87 Güncel Kaynak: TURİZMHABERLERİ.COM 294

Read Users' Comments (1)yorum

1 Response to "Galileo Sertifikalarını alan öğrenciler sektörde!"

  1. Tijen, on 17 Mayıs 2009 11:24 said:

    Hepsinin yolu açık olsun!