Uygulama Oteli Yenileniyor
Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yanında uzun zamandır atıl durumda bulunan uygulama oteli yeni deprem yönetmeliği doğrultusunda yenileniyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah BİLGE yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bekleyen AOTML uygulama oteli binası, yeni deprem yönetmeliği doğrultusunda çevre düzenlemesi ve ihata duvarıyla güçlendirme projesi de uygulanarak , 2009 Ağustos ayında teslim edilecektir dedi.
36 oda 72 yatak 1 kafeterya, 1 restaurant, 4 sınıf, 4 atölye ve 1 konferans salonuyla son derece modern bir yapıya kavuşacaktır.


http://manavgat.meb.gov.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=334&Itemid=519

Yukarıdaki haber, Milli Eğitim bakanımızın, Turizm mesleğinde uygulamalı eğitime karşı gösterdiği duyarlılığı ve Kuşadasındaki uygulama otelinin açılışındaki gibi çalışmaları belgeler görünmektedir.

Bu yıl ara tatilde kızımla birlikte gittiğim ,Serik ilçesindeki, Akdeniz üniversitesine bağlı kampüsün, aşağıda verilen haber linkinde de göreceğiniz gibi, aynı türden sorunları bulunmaktadır.Birebir gözlerimle görmemiş olsam ,Antalya daki güzelim Akdeniz üniversitesinin bir bölümü olduğuna mümkün değil inanamazdım.

Yetkililerden isteğimiz ;aynı hassasiyeti ,turizme emek verecek gençlerimizi yetiştiren bu okullara ve kadrosuna da göstermenizdir.

Meslektaşlarım ,en büyük sıkıntısını;
"Burada bir turizm okulu olduğunu görmezlikten gelip, bizden stajiyer öğrenci almıyorlar" diyerek dile getirmiştir.

İstihdam ve eğitim konusunda duyarlılıklarımızın daha da artmasını tüm kalbimle temenni ediyorum.



http://www.haberler.com/serik-meslek-yuksek-okulu-tasiniyor-haberi/

http://www.akdeniz.edu.tr/serik/index.

Read Users' Comments (0)

0 Response to " "