TUREMDEKİ ARKADAŞLAR DÖNER SERMAYEDEN PAY ALMIYORLAR MI ?

MADDE 7 — 3/6/1938 tarihli ve 3423 sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Meslekî ve Teknik Öğretim Okulları Döner Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Okulların döner sermayelerinin toplamı yüzmilyon Yeni Türk Lirasına (YTL) çıkarılmıştır. Bu miktar, Bakanlar Kurulunca on katına kadar artırılabilir. Sermaye artırımları; döner sermaye işletmelerinin yıl sonu bilançosunda görülen kârlarının üçte birinin doğrudan sermayeye eklenmesi suretiyle karşılanır. Döner sermaye işletme faaliyetlerinden elde edilecek kârın en çok üçte biri, bu kârın gerçekleşmesini sağlayan personele katkıları oranında üretimi teşvik primi olarak dağıtılır. Ancak, her personele verilecek primin yıllık tutarı en yüksek asgari ücretin yıllık tutarından fazla olamaz. Bakanlıkça uygun bulunan alanlarda, çalışma saati göz önünde bulundurulmaksızın parça başı ücret ödenmek suretiyle mal ve hizmet üretimi yaptırılabilir. Her personelin bir ayda alacağı parça başı ücretin toplamı, asgari ücretin iki aylık tutarından fazla olamaz. Aynı iş için hem parça başı ücret hem de fazla çalışma ücreti aynı anda ödenemez. Okulların atölye, makine parkı ve tesisleri özel sektörle işbirliği yapılarak işletilebilir. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir."


http://www.kygm.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF4A7164CD9A18CEAEC7951230A665C77F

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ekleyen senDİKalı / 16 Eylül 2009 – 13:56
TUREM ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ ÖDENMESİNE İLİŞKİN DAVA AÇTIK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı iken, 5450 Sayılı Yasa uyarınca, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Turizm Eğitim Merkezleri personeli, 657 Sayılı Yasa’nın 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak istihdam edilmektedir. Bu personelin Hizmet Sözleşmesi’nin 3. maddesinin 2 fıkrasında yer “Ayrıca, ilgili kendisine verilen işleri bitirene kadar, normal çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır. Normal çalışma saatleri dışında ya da tatil günlerinde yapacağı çalışmalar karşılığında ilgiliye herhangi bir ek ücret ödenmez” ibaresi ile yaptıkları fazla mesailere karşılık fazla mesai ücreti almaları engellenmektedir. Bakanlığa bu ibarenin kaldırılması yolunda yaptığımız başvuruya gelen olumsuz cevaba karşılık Danıştay’da dava açarak, bu ibarenin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep ettik.

Read Users' Comments (0)

0 Response to "TUREMDEKİ ARKADAŞLAR DÖNER SERMAYEDEN PAY ALMIYORLAR MI ?"