TURİZMDE EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR ?

Ülkelerin "BACASIZ SANAYİ" olarak gördükleri turizm sektörü, hizmet kalitesi üzerine kurulmuş bir yatırım sektörüdür.

Ülkemizde yapılan, hemen her alandaki yatırım kaynakları için , yerli veya yabancı yatırımcılar, çeşitli fizibilite çalişmaları yaparak yatırımlarını belirlerken , insan ilişkilerine dayanan ve birebir hizmet verilerek girdi sağlanan bu sektörde, insan faktörü nedense hep yok sayıldığından, yıllardır bir türlü doğru hedefe ulaşılamamıştır.

Bu soruna istinaden, hem eğitimci rolumu, hem çalışan ve yöneten rolumu üstlenip, aynı zamanda turist olarak gözlemlerimi bir araya getirerek, yine zaman zaman diğer turizmci arkadaşlarımın da görüşlerini buraya taşıyarak , yatırımcıları ve üst kademe yöneticilerini bir parça olsun olması gereken, daha doğru bir yere kanalize etmek çabasıyla bu bloğu kuruyorum.

Read Users' Comments (2)

2 Response to "TURİZMDE EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR ?"

  1. Dilan Vera Güner, on 14 Eylül 2008 09:34 said:

    ÇOK GÜZEL OLMUŞ ANNECİĞİM
    TEBRİK EDERİM:)
    MUCUK

  2. Adsız, on 1 Kasım 2008 04:27 said:

    Turizimde eğitime gerek olmadığını belkide Türkiyenin en iyi turizm eğitimi veren bir üniversitesinin Tur. İşl. bölümü mezunu olan biri olarak düşünmekteyim.Sektör kesinlile eğitimli kalifiye elaman istemiyor, mektepli olmak artıdan ziyade eksi gibi.Sektör için özellikle köle olabilecek, az paraya calıştırabileceği nitelikte vasıfsız elaman olunması kafi.Bu nedenledirki cevremdeki bir cok turiz mezunu arkasım sektöre nalet edip farklı sektörlere geçme eyilimi gösterdi (bende dahil).Sonuc olarak turizm öyle bir sektörki kanımca eğitimli, işi okulunda öğrenen kişileri çok ama cok zor bünyesine alabilecek veya bünyesinde tutabilecek -acı ama gercek- nalet edilesi bir sektör...